Landschapsbeheer Drenthe

 

Cursus Erfgoed Gardeners

Cursus Erfgoed Gardeners

In het kader van het project Erfgoed Gardeners organiseert Landschapsbeheer Drenthe een cursus over het onderhouden van historische buitenplaatsen, landgoederen en havezaten in Drenthe. Het op de juiste manier onderhouden van deze cultuurhistorische waardevolle buitenplaatsen vergt kennis en kunde en is vaak intensief. Daar staat tegenover dat u op plekken komt die niet open zijn voor publiek en u een belangrijke bijdrage levert aan de cultuurhistorie in Drenthe.

De cursus bestaat uit vier cursusdagen. Voor 2017 zijn deze vastgelegd op zaterdag 28 oktober en zaterdag 18 november. De overige twee momenten vinden plaats in het voorjaar van 2018. De locaties zijn steeds wisselend en verspreid over de provincie. Op deze manier kan de opgedane kennis in de praktijk worden getoetst en komen verschillende buitenplaatsen aan bod.

De inhoud van de cursus
De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktijk gedeelte. In de theorie komt onder andere aan bod: tuinkunstgeschiedenis, historisch plantensortiment, uitvoeringsrichtlijnen ecologisch beheer in historische context en documentatie. Aan de hand van opdrachten wordt ervaring opgedaan in de praktijk. Wat is op de buitenplaats te zien? Welke beplanting is er gebruikt? Wat is de ecologie van het terrein? De cursus is zeer compleet en er komen veel verschillende onderdelen aan bod.

Meer informatie is te vinden in het uitgebreide cursusdocument.

Opgave
Heeft u interesse, meld u dan aan via info@lbdrenthe.nl. Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen. Voor koffie thee en een eenvoudige lunch wordt gezorgd. Start: 28 oktober, 10.uur, Landgoed Oldegaerde, Westeinde, Dwingeloo.

Komende agendapunten
  Themadag invasieve exoten Themadag invasieve exoten 28 september 2017 - 29 september 2017 Op donderdag 28 september 2017 organiseert het Patform Natuuronderzoek Drenthe een themadag over invasieve exoten. Het platform wil beleidsmakers en beheerders een handreiking ... Themadag invasieve exoten   Fruitspersdag Emmen 2017 Fruitspersdag Emmen 2017 14 oktober 2017 Een aantal inwoners uit Zuidoost Drenthe nodigen u van harte uit voor een fruitspersdag in Emmen. Op zaterdag 14 oktober, van 10.00 - 16.00 uur bij ... Fruitspersdag Emmen 2017

Datum
Zaterdag 28 oktober 2017

Locatie

Gratis deelname